Zoekfunctie

Volgende wedstrijd

TROPHEE des FAGNES

05.04.2015

Sponsors

De passie voor de autosport begon bij Steve vroeg, zoals bij iedere jongen in de tienerjaren. Opgegroeid met namen als Thierry Boutsen, Nigel Manson, Alain Prost en Ayrton Senna, ging hij dan ook zijn passie bedrijven door middel van vrijetijds karting en simulatie racen. Het is pas op latere leeftijd dat er tijd was voor het echte werk. Nadat hij de horeca sector vaarwel had gezegd, kon hij zich pas aktief bezig houden met autosport.

Ondertussen werd er naastig gesimraced, de perfecte tool om race ervaring op te doen. Vooral dan in circuit kennis en race craft. Enkel het fysieke gevoel ontbreekt maar dit liet niet echt lang op zich wachten.
In 2008 werd er deelgenomen aan een race initiatie om daarna te kunnen vrij gereden op circuit met een Renaultt Clio I Cup . Later dat jaar werd er met een VW FunCup een privé race cursus gevolgd op Circuit Spa-Francorchamps onder het allesziende oog van Gilles Debrus.

In 2010 volgde een uitgebreide race cursus onder leiding van Jo Lammens en Menno Kuus. Er werd in de tijd nadien vooral aan vrij rijden gedaan met een Clio I en nadien met de BMW Clubsport Trophy van Testdriver.be die ook de begeleiding en coaching verzorgt heden ten dage.

Vanaf 2014 werd er besloten met het team een BMW E30 325 aan te kopen en deze te gebruiken als trackday wagen en later als wedstrijdwagen. Het eerste wapen feit werd de 2de ronde van de BGDC te circuit Zolder tijdens het New Race Festival 2014.

Steve Claeys

Voornaam: Steve
Achternaam : Claeys
Nationaliteit : Belg
Geboorte datum : 27/09/1973
Geboortestad : Halle
Woonplaats : Halle
Gewicht : 72 kg
Lengte : 186 cm
Hobbies : Karting, sim- & real racing
Favourite circuit : Zolder, Spa en Brands Hatch
Favourite voedsel : Italiaanse en Japanse keuken
Droomwagen : Ford Escort MK1 Mexico/Chevy Bel-Air '55
Favourite racewagen : Renault Clio III
Eerste circuit contact : Race initiatie met een Clio I op Circuit Zolder (05/03/2008)
Eerste wedstrijd : New Race Festival te Circuit Zolder (27/04/2014)
Droom race : 24 Uren van Zolder en Dubai.